De Heuvel - Kerk Sint Jozef

Datum Aanvang Soort activiteit Extra informatie
    zo 24 mrt 2019 11:30 Eucharistieviering, Heuvels Gemengd Koor 3e zondag van de Vastentijd
    za 30 mrt 2019 18:00 Eucharistieviering, Stille Mis Vooravond 4e zondag van de Vastentijd
    zo 31 mrt 2019 11:30 Eucharistieviering, Heuvels Gemengd Koor 4e zondag van de Vastentijd
    za 06 apr 2019 18:00 Eucharistieviering, Stille Mis Vooravond 5e zondag van de Vastentijd
    zo 07 apr 2019 11:30 Eucharistieviering, Kerkkoor Chaam 5e zondag van de Vastentijd
    za 13 apr 2019 18:00 Eucharistieviering, Stille Mis Vooravond Palmzondag
    zo 14 apr 2019 11:30 Eucharistieviering, Heuvels Gemengd Koor Palmzondag
    do 18 apr 2019 20:00 Eucharistieviering, Heuvels Gemengd Koor Witte Donderdag

De Sint Jozefkerk (Heuvelkerk) is een gezichtsbepalend gebouw in de Tilburgse binnenstad.

De architectuur

Het is gebouwd tussen 1872 - 1889 naar ontwerp van H.J. van Tulder. Het gepleisterde interieur heeft gelede peilers, traceringen in hoog-gotische trant boven de scheibogen en stenen kruisribgewelven. Over de kruising is een stergewelf geplaatst. De kerk bezit een in hout gesneden neogotisch vleugelaltaar door H. van der Geld.

De sfeer

De (heuvelse) kerk Sint Jozef is een typische binnenstadskerk. Ze is gelegen aan het gezellige maar drukke Heuvelplein, middenop het hart van Tilburg - het uitgaanscentrum. Temidden van al het stadslawaai biedt ze een plek van stilte, ruimte en rust waar mensen tot bezinning kunnen komen. De kerk straalt dit ook uit: haar torens richten de blik onwillekeurig richting de hemel, haar interieur geven en gevoel van eeuwigheid, grenzeloosheid en ruimte.

De activiteiten

In de kerk worden Viering, stilte en aanbidding geboden. Hier vinden we Jezus Christus terug die in het delen van het Brood in het Laatste Avondmaal een gebaar maakte om voor altijd bij de mensen te zijn. Hij geeft zoveel om mensen dat hij altijd bij ons wil zijn om ons te steunen, kracht te geven en op te richten. Dit gebaar wordt zo in deze kerk in optima forma beleefd - tijdens de zondagse eucharistievieringen, maar evenzeer in het groepje Met Sint Jozef in Aanbidding dat 24 uur per etmaal dag en nacht door dus in de kerk biddend aanwezig is.

Zo vormt de Heuvelse kerk niet alleen uiterlijk een markant gebouw in deze stadsdrukte, u kunt er ook innerlijk verdieping en inspiratie vinden.

De architectuur

De sfeer

De activiteiten

De vieringen

In de kerk Sint Jozef zijn in de regel eucharistievieringen

• * Op zaterdag om 18.00 uur
    • * Zondagsochtends om 11.30 uur
    • * Door de week om 18.00 uur

Voor verdere informatie over weekendvieringen en vieringen op hoogtijdagen kunt u terecht bij het menu-item Agenda Vieringen.

Website van het Heuvels Gemengd Koor.