Vacaturebank vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kan een parochie niet goed functioneren.  We zijn trots op al die helpers. Maar we zoeken er nog meer.  Helpt u ook?

Vrijwilliger De Samaritaan

* Alle locaties
* Gesprekken voeren met mensen die met een hulpvraag bij de kerk komen en oplossingen zoeken met de hulpvrager

De taken van de vrijwilliger zijn:
* Als iemand met een hulpvraag zich (vaak via het secretariaat van de kerk) bij de Samaritaan gemeld heeft, contact opnemen met de hulpvrager en een afspraak maken voor een gesprek. Dit kan op de kerklocatie of bij de hulpvrager thuis.
* Het gesprek met de hulpvrager voeren, en al pratende kijken of je samen met de hulpvrager een oplossing kunt vinden.
* Een maal in de drie maanden is er een vergadering van de werkgroep. Hier worden dan ook casussen besproken: dit was het geval, zo hebben we het opgepakt, doen we het volgende keer weer zo, of anders?

Wat is er voor nodig?
* Het kunnen onderschrijven van de uitgangspunten van De Samaritaan.
* Een warm hart voor mensen in nood
* Goed kunnen luisteren, de hulpvraag goed kunnen verstaan
* Het is een pré als je bekend met hoe het werkt op het vlak van maatschappelijk werk en hulpverlening

Vrijwilliger Bloemen werkgroep

* Locatie: Broekhoven
* Gevoel hebben voor bloemschikken/decoreren
* Creativiteit is een pre
* Bereidheid om mee te doen met cursus "Liturgisch bloemschikken"

Vrijwilliger Ziekenbezoekgroep

* Locatie: parochiebreed
* De bezoekgroep brengt zieken, ouderen, soms eenzaam of alleenstaand, of in een moeilijk fase van het leven, een bezoekje namens de parochie.
* We organiseren in de kerk van Broekhoven: thema ochtenden, filmmiddagen en ’n paar gezellige middagen per jaar.
* In maandelijks overleg worden ervaringen uitgewisseld, en het nodige onderling besproken. Zorgvuldigheid en aandacht voor privacy is noodzakelijk!
* Je kunt de tijd zelf indelen en het aantal adressen is afhankelijk van wat je zelf aankunt. Graag ieder in eigen wijk/locatie bezoekjes brengen.

Vrijwilliger Koffiegroep bij vieringen

* Locatie: Broekhoven
* De koffiegroep in locatie Broekhoven wil graag nieuwe leden verwelkomen.
* We werken volgens een rooster dus u hebt niet elke week dienst.
* We werken met 2 personen samen. Op zaterdagmiddag voor en na de viering.
* Er is een draaiboek aanwezig voor wat de werkzaamheden zijn.

Vrijwilliger Contactgroep

* Locatie: Goirle
* De contactgroep brengt ouderen, vaak eenzaam of alleenstaand, een bezoekje namens de parochie.
* In maandelijks overleg worden de te bezoeken adressen onderling verdeeld en ervaringen uitgewisseld. Zorgvuldigheid en aandacht voor privacy is noodzakelijk!
* Info: Jan van Amelsvoort, tel: 013-5343699.

Vrijwilliger werkgroep Helpende handen

* Locatie Goirle
* Deze werkgroep zorgt voor het schoonhouden van het interieur van de kerk en directe omgeving.
* Iedere maandag van 13.00 tot ongeveer 14.30u. Kun je niet elke week, minder vaak is ook goed.
* Wat bieden we je: een voldaan gevoel na afloop en koffie of thee met een koekje
* Info: Ans Gruijthuisen, tel: 013-5300664

Vrijwilliger voor de Open Kerk

* Locatie: ‘t Heike

* Stadsbezoekers die in de Kerk komen gastvrij ontvangen tijdens de open-kerk uren. We zijn op zoek naar enthousiaste personen die minimaal 1 keer in de maand, op een vast tijdstip ons zouden willen ondersteunen met het openhouden van de kerk voor het publiek, meer mag natuurlijk altijd! Bij vragen van bezoekers, met enthousiasme iets over de Kerk en wat het Geloof voor jouw persoonlijk betekent kunnen vertellen. Tevens zijn er een aantal aanvullende zaken zoals: U dient de kerkdeuren zelfstandig te kunnen open en sluiten en dient er een kleine kas bijgehouden te worden voor de verkoop van kleine religieuze voorwerpen, zoals kaarsen, beeldjes etc.

* Tijdstippen waarop het open-kerk is: woensdag van 14.00-16.00 uur; donderdag van 18.30-21.00 uur; zaterdag van 14.00-16.00 uur.

* Voor meer informatie: contacteer Alex Hendrickx. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel naar het secretariaat van ’t Heike 013-5359189 elke werkdag van 9.00-12.30 u bereikbaar, zij nemen uw gegevens op en u wordt zo spoedig mogelijk door de contactpersoon van de werkgroep teruggebeld.

Vrijwilligers voor schoonmaken van de kerk

* Locatie: ‘t Heike
* Goed kunnen samenwerken met andere vrijwilligers. Er rekening mee dienen te houden dat u in een monumentaal gebouw werkzaamheden gaat verrichten, waarbij men gebonden is aan de daaraan verbonden voorschriften met het gebruik van schoonmaakmiddelen. Werkzaamheden worden verricht in een gebedsruimte, waarbij als gevolg hiervan soms voorrang verleent dient te worden aan diensten en andere activiteiten, men dient enige kennis van schoonmaken te hebben.
* dinsdag van 09.30-12.00 uur, woensdag van 09.30-12.00 uur

Vrijwilliger werkgroep Kinder-Woord-Dienst

* Locatie Heikese kerk
* Affiniteit hebben met kinderen van 5 t/m 10 jaar. Goed kunnen samenwerken met andere vrijwilligers. Enthousiast het geloof kunnen overdragen.* Voor meer informatie: contacteer Alex Hendrickx. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel naar het secretariaat van ’t Heike 013-5359189 elke werkdag van 9.00-12.30 u bereikbaar, zij nemen uw gegevens op en u wordt zo spoedig mogelijk door de contactpersoon van de werkgroep teruggebeld.

Vrijwilliger klaarzetten/opruimen

* Locatie Trouwlaan, verzorgingscentrum Koningsvoorde
Klaarzetten en opruimen van zaken, die bij de viering horen.
* Op zaterdagavond van 17.30 tot 20.30 of in overleg.

Vrijwilliger lector bij viering

* Locatie Trouwlaan, verzorgingscentrum Koningsvoorde
* Klaarzetten en opruimen van zaken, die bij de viering horen.
* Op zaterdagavond van 19.00 tot 20.00

Vrijwilliger kerk schoonhouden

* Locatie Trouwlaan (Gerardus Majellakerk)
* schoonhouden Kerk